Publication:
Analysis of essential oils isolated by steam distillation from Swinglea glutinosa fruits and leaves

col.comunidadvinculadaComunidad científica colombianaes_CO
col.contrato0572-2012es_CO
col.date.proyecto2018-01
col.programa.colcienciasProgramas de CT+I Ejecutados por Redes de Conocimientoes_CO
col.tipo.espArtículos de investigaciónes_CO
dc.audienceAdministradores de ciencia y tecnologíaes_CO
dc.audienceInvestigadoreses_CO
dc.coverage.spatialColombiaes_CO
dc.creatorStashenko, Elena E.
dc.creatorMartínez Morales, Jairo René
dc.creatorMedina, José Domingo
dc.creatorDurán, Diego Camilo
dc.creator.corporativoBio-Red-CO-CENIVAMes_CO
dc.creator.corporativoUniversidad Industrial de Santander, UISes_CO
dc.creator.mailelena@tucan.uis.edu.coes_CO
dc.date.accessioned2019-03-31T22:50:07Z
dc.date.available2019-03-31T22:50:07Z
dc.date.embargoEndinfo:eu-repo/date/embargoEnd/2024-01-31es_CO
dc.date.issued2015-04-21
dc.description.abstractEssential oils obtained by steam distillation from Swinglea glutinosa (Blanco) Merr. fruit peel or leaves were analyzed by gas chromatography with flame ionization and mass spectrometry detection systems. A total of sixtyseven compounds were found, sixty-four of which were common to both oils, although present in different relative amounts. The main component of the essential oils obtained from S. glutinosa fruit peel or leaves was trans-nerolidol (19.1% and 28.4%, respectively). Sesquiterpene hydrocarbons (50%) and their oxygenated analogues (35%) were the most abundant compound types in the leaf oil. Monoterpene hydrocarbons (51%) were the principal compound family found in the oil obtained from fruit peels.es_CO
dc.description.isprojectnoes_CO
dc.description.projectid5507-543-31904es_CO
dc.description.projectnamePrograma: Bioprospección y desarrollo de ingredientes naturales para las industrias cosmética, farmacéutica y de productos de aseo con base en la biodiversidad colombianaes_CO
dc.description.sponsorshipDepartamento Administrativo de Ciencia, Tecnología e Innovación [CO] Colcienciases_CO
dc.formatpdfes_CO
dc.format.extent7 páginases_CO
dc.identifier.bibliographicCitationContiene 34 referencias bibliográficas. Véase documento adjuntoes_CO
dc.identifier.doi10.1080/10412905.2015.1045087
dc.identifier.urihttp://repositorio.colciencias.gov.co/handle/11146/34159
dc.language.isoenges_CO
dc.relation.ispartofPrograma: Bioprospección y desarrollo de ingredientes naturales para las industrias cosmética, farmacéutica y de productos de aseo con base en la biodiversidad colombiana. La publicación completa está disponible en : <a href="http://repositorio.colciencias.gov.co/handle/11146/34163" target="blank">http://repositorio.colciencias.gov.co/handle/11146/34163</a>es_CO
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccesses_CO
dc.sourceJournal of Essential Oil Research, 2015 (envío para evaluación)es_CO
dc.subject.keywordSwinglea glutinosa
dc.subject.keywordTrans-nerolidol
dc.subject.keywordGermacrene D
dc.subject.lembBiología vegetales_CO
dc.subject.lembProductos químicoses_CO
dc.subject.spinesAceites esencialeses_CO
dc.subject.spinesCatalizadoreses_CO
dc.subject.spinesBioquímica vegetales_CO
dc.subject.spinesQuímica agrícolaes_CO
dc.subject.spinesBiotecnologíaes_CO
dc.subject.spinesAceites combustibleses_CO
dc.subject.spinesAceites vegetaleses_CO
dc.titleAnalysis of essential oils isolated by steam distillation from Swinglea glutinosa fruits and leaveses_CO
dc.typeArtículo científicoes_CO
dc.type.driverinfo:eu-repo/semantics/articlees_CO
dc.type.hasversioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_CO
dspace.entity.typePublication

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