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Browsing by Author "Trujillo Navarro, Yanine Yubisay"

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    Ecuaciones de predicción basados en la edad al sacrificio para determinar los rendimientos en canal y la composición tisular de ovinos
    (2014-06) Durán Osorio, Daniel Salvador; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay
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    Efecto de la edad y el tiempo de madurez sobre las características fisicoquímicas de la carne de ovino
    (2013-09) Durán Osorio, Daniel Salvador; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay; Ayala Mendoza, Magda M.
    In Colombia, sheep meat has been prioritized as a product with a potential export market but there is a lack of information on the characteristics of sheep meat. For this reason, the aim of this study was to evaluate the effect of age (4, 6, 8, 10 months) and time of maturity (24, 48, 72 h) on the physicochemical characteristics (protein, moisture, pH, acidity degree, acid value, ash, fat, water and color holding capacity). For this, 48 whole sheep of the resulting multirace cross between Corriedale and Romney Marsh were sacrificed with a previous 12-hour fast. The carcasses were packed in polyethylene bags and put under refrigeration at 4 ± 2 ºC for maturation. Subsequently the rack was obtained (5-9 rib) on which different physicochemical analysis were performed. The results showed that the age of slaughtering influences significantly on the parameter of color in relation to the coordinate a* and b*. While the maturation time is not a factor that influences the physicochemical characteristics analyzed.
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    Publication
    Evaluación del ph y color en la carne ovina durante la conversión músculo-carne, la maduración
    (2014) Contreras Gómez, Fabio Yesid; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay
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    Publication
    Parametrización cualitativa y cuantitativa de la calidad en la producción carne ovina [sic] en base a la edad y del peso al sacrificio
    (2014) Durán Osorio, Daniel Salvador; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay
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    Publication
    Parametrización cualitativa y cuantitativa de la calidad en la producción de carne ovina de raza criolla en términos de la edad y del peso al sacrificio
    (2013) Durán Osorio, Daniel Salvador; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay
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    Publication
    Parametrización cualitativa y cuantitativa de la calidad en la producción de carne ovina de raza criolla en términos de la edad y del peso al sacrificio
    (2011) Trujillo Navarro, Yanine Yubisay; Durán Osorio, Daniel Salvador
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    Publication
    Valoración de la terneza y calidad sensorial de la carne de ovinos en términos de la edad al sacrificio
    (2014-06) Durán Osorio, Daniel Salvador; Trujillo Navarro, Yanine Yubisay

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